Η παρούσα εκδήλωση αφορά ένα ανθρωπιστικό ζήτημα που έχει αγγίξει την κοινωνία της πόλης μας τις τελευταίες μέρες.

Ποιο συγκεκριμένα έναν δικό μας άνθρωπο που στα 43 του δίνει τον δικό του αγώνα για την ζωή, αφού τα τελευταία 10 χρόνια παλεύει με τον καρκίνο των λεμφαδένων (non-Hodgkin’s).

Ο Χάρης, δάσκαλος μαχητικών τεχνών, εκτός από αληθινός μαχητής είναι και τεράστιος άνθρωπος.Ένας άνθρωπος που δεν δίστασε ποτέ να προσφέρει την βοηθεια του σε οποιον την είχε ανάγκη, χωρίς ποτέ να περιμένει ανταλλαγμα και χωρίς να έχει σημασία ποιος είναι ο συνάνθρωπος που έχει ανάγκη.Αυτός είναι και ο λόγος της τεράστιας ανταποκρισης που δείχνει σύσσωμη η κοινωνία της πόλης μας στο προσωπικό του πρόβλημα αυτές τις ώρες.Έχει ανάγκη από ανθρώπους σαν τον Χάρη.

Οι θεραπείες στις οποίες έχει υποβληθεί μέχρι σήμερα δεν απέδωσαν τα προσδοκώμενα, και το τελευταίο διάστημα ο καρκίνος επανήλθε γρήγορα και επιθετικά.

Μετά από 2 μήνες επιμονής και έρευνας ο Χάρης έγινε δεκτός στο νοσοκομείο The First Affiliated Hospital of University στην Κίνα προκειμένου να υποβληθεί σε μια εξειδικευμένη πειραματική θεραπεια (T-Cell clinical trial). Η συγκεκριμένη θεραπεια στην Αμερική αποτελεί πρωτόκολο και έχει πολύ μεγάλο ποσοστό επιτυχίας.Αξίζει να αναφέρουμε ότι μόλις 10 άνθρωποι από όλο τον κόσμο έγιναν δεκτοί σ’αυτό το trial!
Στις επαφές μας με αρκετούς οργανισμούς στην Αμερική, πριν γίνει δεκτός στο Trial, συμπεριλαμβανομένων των MD Anderson στο Τέξας και Fred Hutch/Seattle Cancer Care Alliance, όλοι μας είπαν ότι θα χρειαστούν από 500.000 έως 800.000 δολάρια μόνο για να ξεκινήσει την θεραπεία, ενω το συνολικό κόστος θα ξεπεράσει το 1.500.000 δολάρια!

Στην Κίνα το κόστος της θεραπείας παραμένει εξίσου μεγάλο αλλά καλύπτεται από το κινεζικό κράτος, τα νοσήλια όμως παραμένουν ακριβά και ξεπερνούν τις 60.000 ευρώ.

Ο χρόνος είναι λίγος καθώς τις επόμενες μέρες πρέπει να ταξιδέψει, και για τον λόγο αυτό έχουμε κινητοποιηθεί όλοι προκειμένου αυτό το πρωτοχρονιάτικο δώρο ζωης στο φίλο και αδερφό μας να μην πάει χαμένο.

Στα πλαίσια αυτά, στις 15/1/2018 διοργανώνεται μια κρητική βραδυά αλληλεγγυής με την συμμετοχή καταξιωμένων καλλιτεχνών στις Αναδρομές στις 9 το βράδυ, προκειμένου τα έσοδα να διατεθούν για αυτόν τον σκοπό. Η εκδήλωση τελεί υπο την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης, του εργατικού Κέντρου Ηρακλείου και του Επιμελητηρίου Ηρακλείου και όλοι οι συμμετέχοντες προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδός προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος.

Η συνδρομή όλων, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, σε αυτόν τον αγώνα δρόμου είναι αναγκαία προκειμένου να συγκεντρωθεί το ποσό που χρειάζεται.

Για καταθέσεις ποσών στην Τράπεζα Πειραιώς: Iban: GR3501715560006556106768056
Αριθμός Λογαριασμού:6556106768056
Δικαιούχος: Πινακουλάκης Ζαχαρίας

Ας είναι η νέα χρονιά μια χρονιά αλληλεγγύης και η αφετηρία για υγεία και ευημερία για όλους μας.

Με εκτίμηση,
Η οικογένεια και οι φίλοι του Χάρη