Select Payment Method
Personal Info

Terms

Donation Total: €100,00

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ (BACKPACKBROTHERS)

Backpack Brothers

Τον Σεπτέμβρη του 2019 και 2 μήνες πριν το ταξίδι μας στην Τανζανία και την επιστρόφή στο χωριό Gongo, ιδρύουμε τους Backpack Brothers! Η ιδέα πίσω από αυτό βασίζεται στα ταξίδια εθελοντισμού και προσφοράς. Ένα ταξίδι προσφοράς απο το Ηράκλειο Κρήτης εώς την Αφρική. Εκτός από το Kilimo+, δηλαδή το πρότζεκτ που θα πραγματοποιούταν από το Wheeling2help και τον τοπικό οργανισμό SANA, θέλαμε να ενισχύσουμε με τον δικό μας τρόπο την τοπική κοινότητα, και ειδικότερα την εκπαίδευση των παιδιών.

Τα πρότζεκτ στην Ταζμανία

Για αυτό τον λόγο διεξήχθησαν ακόμη δύο πρότζεκτ από εμάς για την ενίσχυση της τοπικής κοινότητας. Το πρώτο πρότζεκτ αφορούσε την δημιουργία μιας καμπάνιας που είχε ως σκοπό την αγορά σχολικών ειδών και βιβλίων στα Σουαχίλι αλλα και στα Αγγλικά για τα παιδιά του δημοτικού. Η ανταπόκριση από τον κόσμο ήταν μεγάλη και καταφέραμε να πετύχουμε τον στόχο μας, χαρίζοντας στα παιδιά εφόδια για ένα καλύτερο μέλλον! Στην οικονομική ενίσχυση βοήθησαν επιχειρήσεις απο το Ηράκλειο και το Ρέθυμνο, αλλά και ιδιώτες που μας βοήθησαν να κάνουμε τον στόχο μας πραγματικότητα.
Το δεύτερο project ήταν σε συνεργασία με το Cretan Kings Assist (το εθελοντικό τμήμα της κρητικής μπασκετικής ομάδας Cretan Kings). Το Cretan Kings Assist μας εφοδίασε με αθλητικά μπλουζάκια και σορτσάκια τα οποία και μοιράσαμε στα παιδιά της τελευταίας τάξης του δημοτικού σχολείου, ως επιβράβευση για την επιτυχή μετάβαση τους στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Τα αποτελέσματα από τα project μας ήταν να μοιράσουμε πολλά χαμόγελα στα παιδιά του χωριού. Βοηθήσαμε με τον δικό μας τρόπο να ωθήσουμε τα παιδιά να συνεχίσουν στην εκπαίδευση.

Εθελοντικά ταξίδια σε Τανζανία, Νεπάλ, Ουγκάντα

Η ανάπτυξη των Backpack Brothers ήρθε μέσα από την συνεργασία με το Wheeling2help, από την οποία είχαμε την δυνατότητα να ηγηθούμε των δικών μας γκρουπ στις χώρες της Τανζανίας, του Νεπάλ και της Ουγκάντας, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους δικούς μας εθελοντές να ζήσουν την εμπειρία των εθελοντικών ταξιδιών. Το ταξίδι αυτό ξεκίνησε το 2021 με προορισμό την αγαπημένη μας Τανζανία, έχοντας μαζί μας 16 εθελοντές από την Ελλάδα και την Κύπρο. Το 2022, είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε ξανά την Τανζανία με ένα γκρουπ 22 εθελοντών, ενώ το 2023 πραγματοποιήσαμε 3 εθελοντικά ταξίδια σε Νεπάλ, Ουγκάντα και Τανζανία, με συνολικά 80 εθελοντές, από την Ελλάδα, την Κύπρο και από διάφορες χώρες της Ευρώπης.

Εθελοντικά πρότζεκτ – Καμπάνιες

Όπως αναφέρθηκε ήδη, το 2019 πραγματοποιήθηκε μια καμπάνια για την συλλογή σχολικών βιβλίων και ειδών για το δημοτικό σχολείο του Gongo. Αυτή την προσπάθεια ήρθε να διαδεχθεί ένας σημαντικότερος σκοπός στα επόμενα έτη. Έρχόμενοι σε επικοινωνία με τον τοπικό εθελοντικό οργανισμό SANA, προέκυψε η ανάγκη να μαζευτούν υποτροφίες για τα παιδιά του δημοτικού που περνούσαν τις εξετάσεις για το γυμνάσιο, αλλά οι οικογένειες τους δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να καλύψουν τα έξοδα, καθώς τα έξοδα των διδάκτρων για τα 4 έτη σπουδών ανέρχονται στα 600€. Έχοντας στο πλευρό μας τους εθελοντές μας αλλά και τοπικές επιχειρήσεις, έχουμε καταφέρει ως σήμερα να μαζέψουμε 13 υποτροφίες, δίνοντας την δυνατότητα σε αυτά τα παιδιά να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην δευτεροβάθμια εκπαίδεση!
Ένα από τα βασικά πρότζεκτ που διεξήχθησαν από τον οργανισμό Consious Impact στο ταξίδι μας στο Νεπάλ, ήταν το Bimire Water Project. Σε αυτό το πρότζεκτ σκοπός ήταν να δημιουργηθεί ένα σύστημα ύδρευσης το οποίο θα παρείχε νερό σε όλη την κοινότητα Bimire αλλά και στο ορφανοτροφείο της περιοχής. Με την πολύτιμη βοήθεια των εθελοντών μας πραγματοποιήσαμε μια καμπάνια όπου μαζέψαμε χρήματα για να καλυφθεί το ποσό που χρειαζόταν για την ολοκλήρωση του προτζεκτ. Για να επιτευχθεί ο σκοπός μας, τυπώθηκαν μπλουζάκια τα οποία ο κόσμος μπορούσε να αγοράσει και να ενισχύσει τον σκοπό μας!